Over deze site

Waarom nog een site?

Tegenwoordig gaan miljoenen mensen gekleed in een Facebook uniform het internet op en verliezen in mijn ogen daarmee een stukje identiteit. Voor de komst van social media waren er duizenden sites van particulieren en organisaties die graag hun idee, bevindingen of visie wereldkundig wilden maken. Het verdiende zeker niet altijd een schoonheidsprijs daar waar het vormgeving, techniek of ontwikkeling betrof, soms was het zelfs uitermate bedroevend, maar ieder voor zich was zeker uniek en het aanbod in vormgeving erg divers. Dit zie je steeds minder en persoonlijk vind ik dat erg jammer. Uiteraard maak ook ik gebruik van deze social media maar probeer toch ook mijn eigen identiteit te behouden in de vorm van een persoonlijke website. Zeker, door het gemak van bijvoorbeeld diensten als Facebook zie je de digibeet zeer actief zijn waardoor het inhoudelijke aanbod enorm is wat zeker een enorm pluspunt is. Maar ietwat minder ‘mee doen’ en minder ‘meer van hetzelfde’ had van mij wel gemogen.

Ik heb deze site opgezet met behulp van WordPress. WordPress is zoals ze dit zelf vol trots noemen een persoonlijk publicatie platform gefocused op schoonheid, webstandaarden en gebruiksgemak. De laatste jaren switch ik eigenlijk voortdurend tussen Joomla en WordPress. Joomla gebruikte ik al in de tijd dat het nog door het leven ging als Mambo. In die periode waren er ook nog vergelijkbare platformen als PHPNuke en XOOPS met veel gebruikers en aanhangers. Ook Drupal was een serieuze kandidaat. Uiteindelijk bleven er, voor mij althans, twee over en dat waren Joomla en WordPress en eigenlijk kan ik niet echt een keuze maken. Joomla is qua CMS verreweg suprieur maar het persoonlijk publicatie tintje van WordPress maakt het vooral leuk om mee te werken. Uiteindelijk komt het in mijn geval voor beide platformen op hetzelfde neer; personaliseren van het thema.

En eigenlijk is dit ook een verlengde van mijn hobby. Ondanks dat ik nu al iets van 23 jaar werkzaam ben als ICT’er kan ik nog steeds verloren gaan in het ontwikkelen van een stukje JQuery code, enthousiast raken over het responsive concept, blij worden van Google fonts, trendy websites bekijken en uren lezen over HTML5 en CSS3. Erg leuke verrijking van mijn hobby met als enig nadeel dat mijn site te vaak aan verandering onderhevig is. Soms denk ik wel eens dat ik de weg naar een eindresultaat leuker vind dan het eindresultaat zelf.

I love fools' experiments. I am always making them.

Charles Darwin