Buizerd jongen (duingebied Den Haag 2016)

In het najaar van 2015 vond ik tijdens het fotograferen van paddenstoelen een nest wat eerder dat jaar gebruikt moest zijn geweest. De ontlastingspetters aan de voet van de boom en de ruipennen die ik hier en daar vond gaven aan dat het buizerds moesten zijn geweest. Ik besloot het jaar er op dit nest in de gaten te houden en meteen al bij de eerste controle zag ik een staart uitsteken. Er waren dus ook in 2016 eieren die bebroed werden. Om de druk laag te houden en om te voorkomen dat het een trekpleister voor fotografen zou worden besloot ik alleen maar op zondag vroeg in de ochtend het nest te monitoren en dan hooguit een kwartier. Uiteindelijk heeft het nest twee jongen geproduceerd. De filmpjes zijn gemaakt met behulp van mijn Swarovski telescoop (digiscooping)

 

 

 

 

 

I love fools' experiments. I am always making them.

Charles Darwin